Trajnimi që na trajnon të sjellim botën në dorën tonë !

BM3481072
Contact us for a price
In stock
BOS është qendër trajnimesh dhe konsulence për biznes. Moto jonë është: “Trajnimi ësh...

Të gjithë bizneset që dinë të jenë të suksesshme, po investojnë në median sociale.

Vlera e jashtëzakonshme. 

Kosto minimale, 499 euro, 1 muaj.

Kujtojmë miq:

Se synimi i një trajnimi efektiv, nuk është imponimi, nuk është as të bindë individët se duhet të trajnohen. 

Synimi i trajnimit është të rrisë fitimet e atyre që trajnohen.

A jemi menaxhues dhe delegues të mirë të punëve?

10. Të dish të drejtosh biznesin, ditën tënde të punës dhe të ardhmen tënde, nuk është art i lindur, është art i stërvitur.

Në trajnim pronarët vihen përballë punëve dhe punëtorëve të ndryshëm dhe duhet që secilit t'i delegojnë detyrën e duhur dhe në mënyrën e duhur. 

Të bësh plane është një anë e medaljes. Të bësh planet e duhura dhe të kesh edhe strategjinë e duhur për t'i arritur është ana tjetër e medaljes.

Kemi arritur përmes trajnimit të ndryshojmë ditën e personit që është trajnuar, por të kuptohemi, të personit që ka dashur të ndryshojë.

99.7% e pronarëve shqiptarë e irritojnë më shumë klientin e mërzitur.

9. Trajnimi na përgatit sesi të reagojmë ndaj situatave problematike me klientët. 

Pjesëmarrësit në trajnim vihen përballë klientëve pilot ku secili ka ankesa të caktuara për secilin biznes që është i pranishëm.

Të menaxhosh mërzitjen/irritimin e klientit është një nga artet që ky trajnim jua siguron në mënyrë efektive.

Por mos eja nëse mendon se di ta menaxhosh vet irritimin e klientit, pasi synimi i trajnuesëve nuk është të bindi pronarët që vijnë. Në trajnim duhet të vijmë me synimin që të trajnohemi dhe jo me frikën që trajnimi do na imponohet.

99% e pronarëve shqiptarë nuk dinë çfarë duan klientët e tyre.

8. Trajnimi na mëson të identifikojmë kërkesat e klientëve.

Të mendosh se kjo është një punë e kollajtë, nuk të bën njohës të klientëve, por të bën pjesë e 99%-shit.

Përmes situatave konkrete, pjesëmarrësit në trajnim binden se kanë krijuar ide të gabuara në lidhje me kërkesat e klientëve dhe akoma më i gabuar është mendimi se çdo klient ankohet për atë që nuk i pëlqen. 

Të studiosh klientin duke u nisur nga vetja, është njësoj sikur të masësh malin me sytë e mbyllur.

Biznesi ju drejton apo e drejtoni?

7. Në këtë trajnim mësojmë artin e vështirë të vendimmarrjeve në biznes.

Vendimmarrja është po aq e vështirë sa edhe të pranosh që ke gabuar dhe akoma më e vështirë është të pranosh që nuk di të marrësh vendime të sakta.

Trajnimi është konceptuar të na stërvisë me situata konkrete në biznes që kërkojnë vendimmarrje të vështirësive të ndryshme. 

Nëse na është fiksuar që dimë të marrim vendime atëherë pjesëmarrja në trajnim do na e vërtetojë nëse fiksimi është apo jo i saktë.

Edhe sa kohë do rezistojmë?

6. Ka kohë bota që është futur në epokën e medias sociale, ku edhe vezët po blihen me porosi online.

Klientët shqiptarë e dinë këtë, ndërsa pronarët ende jo.

Përmes këtij trajnimi pjesëmarrësit do mësojnë sesi të zhvillojnë fuqishëm biznesin në median sociale në mënyrë që të ndiqen edhe nga ata që nuk janë klientët e tyre.

"Rrota" e biznesit ka ndërruar drejtim, klienti qëndron kaq shumë në median sociale sa shumë shpejt të gjithe do jemi me syze optike.

Sa kushton punonjësi juaj?

5. Përmes këtij trajnimi mësojmë sesa i rëndësishëm është rekrutimi dhe trajnimi i duhur i punonjësve. 

Këtu zhvillohen demostrime live nga vizitat tona në biznese të ndryshme.

Të pranishmit duke parë live sjelljet e punonjësve arrijnë të binden se pasurinë e biznesit e kanë në dorë punonjësit.

"Sado i mirë të jetë Ferrari, garën e fiton shoferi". - një nga shprehjet tona më të goditura, përmes së cilës tregojmë se punonjësi është prestigj i kompanisë.

Përmbysen idetë që kanë pronarët

4. Trajnimi na mëson ligje të marketingut që pas seancave trajnuese, pronarët do largohen të "shokuar".

Shokohen sepse trajnimi i mëson sesi t'i kthejnë klientët "armiq" në klientë "ambasador".

Të bësh marketing pa u ndjerë, pa u paguar dhe pa u bërë i bezdisshëm. 

Klienti "ambasador" është ai që iu bën marketing fuqishëm kudo që shkon.

Ku ndodhet klienti juaj?

3. Trajnimi ka marrë emrin "perla e perlave", pasi përpos të tjerave na mëson edhe sesi të jemi inovator në biznesin shqitar, pa pritur që dikush tjetër të bëjë përpara nesh dhe ne ta kopjojmë siç ndodh rëndom.

Pjesa investuese është që çdo biznesi të pranishëm në trajnim i këshillohen inovacione në bizneset e tyre. 

Pra trajnimi sjell elementë të fuqishëm të konsulencës, paçka se trajnimet në vetvete nuk janë konsulenca.

Në çdo seancë ftohen klientë, të cilët janë opinionet e tyre në lidhje me temën që po zhvillohet.

No posts found

Write a review

Similar products

Free shipping
Save 8%
2, 500 Lek 2, 300 Lek
Contact us for a price
Contact us for a price
Contact us for a price
Contact us for a price
Contact us for a price
Contact us for a price
Contact us for a price
Contact us for a price
Fast and high quality delivery

Our company makes delivery all over the country

Quality assurance and service

We offer only those goods, in which quality we are sure

Returns within 30 days

You have 30 days to test your purchase