Marketingu Digjital në Shqipëri sipas BalkMall !

Ky shkrim është pjesa e parë e një serie shkrimesh rreth Marketingut Digjital. Në shkrimet në vijim do të shpjegojmë në detaje dhe më konkretisht secilën formë të marketingut digjital.

Këto janë pikëpamje të krijuara dhe përfituara nga eksperienca ime gati 4 vjeçare në BalkMall.

Informacionet e shkruara mund të gjenden lehtësisht dhe pa pagesë në Google.

Çfarë është marketingu digjital?

Marketingu Digjital është ajo pjesë e marketingut që përdor internetin dhe teknologjinë si kompjuterët, telefonët, median digjitale, etj., për të reklamuar produkte, shërbime, dhe më shumë.

Marketingu digjital është shumë kompleks dhe përmban në vetvete një seri komponentësh dhe formash. Fillon që nga optimizimi për motorët e kërkimit, social media marketing, Google Ads, email marketing, etj. dhe deri tek ato offline, si SMS.

Format më të përdorura në Shqipëri janë:

  1. Marketingu në rrjetet sociale. Kjo formë marketingu është më e thjeshta dhe më e përhapura në Shqipëri. Kjo përmban reklamimin më së shumti të produkteve dhe shërbimeve kryesisht në Facebook dhe Instagram. Për këtë ju duhet një kartë krediti/debiti që t’ju lejojë të bëni pagesa online, një ad account dhe një profil ose faqe në Facebook ose Instagram dhe mund të filloni të reklamoni produktet apo shërbimet tuaja.
  2. Google Ads. Kjo përmban Display advertising, search advertising, Youtube advertising, etj. Ka platforma të tjera që ofrojnë thuajse të njëjtat shërbime me pak a shumë të njëjtat rezultate si Google. Edhe pse personalisht nuk i kam përdorur shpesh shërbimet e tyre do t’jua rekomandoja t’i provonit. Nga këto të treja, më e përdorura është Display advertising, pastaj search advertising dhe më pas Youtube advertising. Ndryshe nga reklama në rrjetet sociale, ky është pak më kompleks pasi kërkon më shumë optimizime dhe më shumë punë tek pjesa e targetimit.
  3. Një formë tjetër marketingu digjital që përdoret në Shqipëri është email marketing. Kjo përdoret më rrallë dhe kryesisht për të njoftuar klientët ose të abonuarit për oferta të ndryshme që kompanitë ofrojnë. Email marketing duke marrë parasysh kushtet dhe rrethanat në Shqipëri, nuk është aq efektive sa 2 format e tjera.

Jo të gjithë bizneset i kanë mundësitë të shpenzojnë shuma të mëdha në teknologji. Për të marrë më të mirën nga Marketingu Digjital, minimalisht ju duhet një website. Kjo ju mundëson dërgimin e trafikut nga rrjetet sociale apo platformat e ndryshme të reklamimit drejt faqes tuaj, ku ata mund të mësojnë më shumë rreth jush dhe produkteve apo shërbimeve të ndryshme që ju ofroni. Në këtë mënyrë ju mund të segmentizoni audiencën apo trafikun dhe ta përdorni atë më efektivisht në fushatat e ritargetimit.

Besoj se të gjithë biem dakord që mundësitë e dikujt të blejë diçka nga ne që në momentin e parë që shikon produktin tonë, janë shumë të pakta.

Në BalkMall ju keni hapësirën tuaj dhe nuk ju nevojitet të shpenzoni për website. Mund të krijoni fushata të ndryshme marketingu, duke filluar që nga Rrjetet Sociale (si Brand Awareness, Trafik, Conversions), Google Ads dhe deri tek Email Marketing. Këtu ju mund të përfitoni nga Eksperienca jonë disa vjeçare pa asnjë pagesë ekstra. Mund t’ju ndihmojmë me:

  1. Krijimin e një strategjie Marketingu
  2. Marketing në Rrjetet Sociale
  3. Marketing në Google Ads

Suport dhe Asistencë Teknike për:

  • SEO (Search Engine Optimization)
  • Google My Business
  • Google Maps
  • Profilet në Facebook/Instagram

Të gjitha këto ju mund t’i përfitoni me 0 komision.

Për të gjithë bizneset që janë pjesë e BalkMall ne Ofrojmë Paketa të Ndryshme për Marketingun Digjital të Biznesit tuaj. Çdo qindarkë e këtyre do të shërbejë për Reklamimin e Biznesit tuaj dhe produkteve apo shërbimeve që ju ofroni. Këto paketa janë për ata që nuk duan të shpenzojnë duke testuar, por duan të maksimizojnë fitimin nga Marketingu Digjital.

Ne kemi të gjithë teknologjinë e nevojshme për të krijuar një plan të mirëfilltë të marketingut digjital si dhe çdo gjë që nevojitet për të trakuar dhe ndjekur rezultatet.