Returns

Faleminderit që zgjodhët BalkMall

Nëse nuk jeni 100% të kënaqur me blerjen tuaj, ne jemi këtu për t’ju ndihmuar.

1Paketoni të gjithë produktet në paketimin origjinal. Produktet e blerë si set duhet të kthehen si set.
2Plotësoni kërkesën për kthim nga llogaria juaj në BalkMall. Nëse blerja nuk është bërë nga website, ju mund të bëni kërkesë me email në [email protected]
3Në të gjitha rastet produktet duhet të shoqërohen me faturë ose të mund të provohet që janë të blera tek ne.
4Dërgo Porosinë në:
BalkMall, Don Bosko, Tiranë, Cel : 0684011001

Kthimi, Ndërrimi & Kompensimi

Kthimi i Produkteve

Afati i kthimit të produktit është i vlefshëm vetëm për blerje nga faqja jonë e internetit www.balkmall.com për një periudhë 3 ditore (kalendarike) që nga momenti i marrjes së produktit. Ju mund të zgjidhni të ktheni produktin, ta ndërroni me diçka tjetër ose të kërkoni rimbursim.

Në mënyrë që produkti juaj të kthehet duhet që:

  • Të jetë i papërdorur
  • Të jetë pa gërvishtje
  • Të jetë me të gjitha etiketat dhe aksesorët përkatës
  • Të jetë në të njëjtën gjendje siç e keni marrë

Në qoftë se kthimi i produktit bëhet për arsye që nuk varen nga Shitësi, por nga ju, si mospëlqimi i produktit apo arsye të tjera, atëherë pagesa për transportin do të reduktohet nga rimbursimi që do t’ju bëhet si dhe 20% te vlerës së produktit ( kosto për rimagazinimin & paketimin ). Blerësi është përgjegjës për paketimin dhe postimin e produktit në adresën tonë. Në rast të rimbursimit në lek, atëherë ato mund të tërhiqen duke ardhur pranë ambjenteve tona ose me transfertë bankare duke na dërguar të dhënat e llogarisë tuaj.

Në qoftë se produkti që ju vjen është i prishur, i dëmtuar ose jo i njëjtë me përshkrimin që i është bërë në faqen tonë të internetit, ju lutemi të na kontaktoni dhe ne do të bëjmë të mundur zëvendësimin e produktit ose rimbursimin e tij. Kostot e transportit do të mbulohen nga Shitësi.

 Kthim brenda 15 Ditëve

1 - Afati 15 Ditor është i vlefshëm vetëm për blerje nga faqja jonë e internetit www.balkmall.com nga llogaria juaj e përdoruesit.

2 - Nuk është i vlefshëm për blerje të kryera me anë të telefonit, rrjeteve sociale si Facebook dhe Instagram.

3 - Kthimi brenda 15 ditëve ofrohet vetëm për produktet që mund të prishen gjatë kësaj periudhe për arsye që nuk varen nga ju dhe jo për defekte të bëra nga keqpërdorimi.

4 - Ju mund të kërkoni ndërrimin e produktit ose kredit në të njëjtën vlerë të cilën mund ta përdorni për blerje të tjera. Nuk mund të bëhet rimbursim në Leke.

Në mënyrë që produkti juaj të kthehet duhet që:

  • Të jetë i papërdorur
  • Të jetë në të njëjtën gjendje siç e keni marrë
  • Të jetë pa gërvishtje
  • Të jetë me të gjitha etiketat dhe aksesorët përkatës

Kostot e transportit do të mbulohen nga Shitësi.

Në të gjitha rastet produktet duhet të shoqërohen me faturë ose të mund të provohet që janë të blera tek ne. Ju sugjerojmë të blini nga www.balkmall.com dhe jo me anë të telefonit ose rrjeteve sociale. Në qoftë se keni pyetje apo paqartësi ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni.